Link

1st day 3/20(Wednesday)

schedule at a glance

floor map PDF


 

Room A

Room B-1

Room B-2

8:00am

Breakfast
(2nd Floor Foyer)

9:00am

Keynote Speech 6 (KN-6)
45min
Education


speaker

・Tom Hockaday,

Managing Director, Isis Innovation Limited,
The University of Oxford, UK

   

9:45

Keynote Speech 7 (KN-7)
45min
Education


speaker

・E. Jonathan Soderstrom, Ph.D.

Managing Director, Office of Cooperative Research,
Yale University, USA

   

10:30

Seminar (SE-A-2-1)
90min
IP Law


Effective Resolution of Technology Transfer Disputes

speaker

・Paul Liu, Ph.D.

Chairman, Cornerstone Intellectual
Property Foundation Professor Emeritus,
National Chengchi University, Taiwan

・Sun-Ryung Kim

Partner, Kims and Lees, Korea
"Chair of Industry, University and Government transactions
Co-Chair Elect of External Relations Committee of LES International"

・Pham Hong Quat

Deputy Director General,National Agency for Technology
Entrepreneurship and Commercialization Development (NATEC),Vietnam

Seminar (SE-B1-2-1)
90min
License Negotiation


Teaming up with US/EU patent Attorney in tech transfer

speaker

・Robert Lyon Norton, Jr.

Attorney at Law,
Fox Rothschild LLP, USA

・Joseph Chang

Vice President, Technical Analysis Group
Transpacific IP, Singapore

・Takamitsu Shigetomi

"Attorney at Law (admitted in Japan and New York),"
"Patent Attorney (admitted in Japan),Partner, Oh-Ebashi LPC & Partners,Japan"

Seminar (SE-B2-2-1)
90min
R&D Trend


The Rising importance of Academic Research Organization (ARO)

speaker

・Kazuo Nakamura, Ph.D.

Chairman & CEO,
CMIC, Japan

・Kathleen A. Denis, Ph.D.

Associate Vice President,
Technology Transfer,
The Rockefeller University,USA

・Andrew D. Maslow

Academic tech transfer attorney,
Law Office of Andrew D.Maslow,USA

noon

Break (5min)

12:05

 

Luncheon Seminar
(L-B1-2)
50min
(Fox Rothschild, LLP)


Luncheon Seminar
(L-B2-2)
50min
(Daikin Industries, Ltd.)


12:55

Break (5min)

1:00pm

Keynote Speech 8 (KN-8)
10min


speaker

・Masashi Shimada

Deputy Director General, Center for Intellectual Property Strategies,
Japan Science and Technology Agency (JST), Japan

   

1:10

Keynote Speech 9 (KN-9)
45min
Global IP Trend


speaker

・Adam Rattray, J.D.

Head, Information and External Relations Section,
WIPO Arbitration and Mediation Center,
Switzerland

   

1:55

Keynote Speech 10 (KN-10)
45min
Japan IP Trend


speaker

・Hiroaki Kawai

Director, IP Exploitation Policy Planning Coordnination,
General Affairs Department, Japan Patent Office, Japan

   

2:40

Coffee Break (15min)

2:55

Seminar (SE-A-2-2)
90min
IP Law


IPR Handling in Asia: National Differences and Impacts on University-Industry Collaborations

speaker

・Kozo Kubo, Ph.D.

Professor, Center for Industry-Government-Academia Collaboration
Nara Institute of Science and Technology, Japan

・Manoj L. Shrestha, Ph.D.

Professor, Faculty of Business Administration
Konan University, Japan

・Keishichi Ogura

Patent Attorney,
Global Intellectual Property, Japan

Seminar (SE-B1-2-2)
90min
License Negotiation


Licensing in Asia
(Biotech Case Study)

speaker

・Richard S. Cahoon, Ph.D.

President,
BioProperty Strategy Group, Inc., USA

・Will Charles

General Manager, Technology Development,
UniServices, New Zealand

・Robin Rasor, CLP

Director of Licensing, Office of Technology Transfer,
The University of Michigan, USA
Past President, AUTM

Seminar (SE-B2-2-2)
90min
R&D Trend


Enhancing industry-academia collaboration through development of Science Parks

speaker

・Kathleen A. Denis, Ph.D.

Associate Vice President, Technology Transfer,
The Rockefeller University, USA

・Alan Paau, CLP, MBA, Ph.D.

Vice Provost and Executive Director, Cornell Center for Technology Enterprise & Commercialization,
Cornell University, USA

・Thomas Iljic, Ph.D.

Attache CEA-DRT,French Embassy in Tokyo, France
CEA-Tech Japan Representative

4:25

Coffee Break (15min)

4:40

Seminar (SE-A-2-3)
90min
IP Law


Effective Resolution of Technology Transfer Disputes

speaker

・Adam Rattray, J.D.

Head, Information and External Relations Section,
WIPO Arbitration and Mediation Center, Switzerland

・Robin Rasor, CLP

Director of Licensing, Office of Technology
Transfer,The University of Michigan, USA

・John F. Ritter, J.D.

Director, Office of Technology Licensing,
Princeton University, USA

・Toshiaki Iimura

Chief Judge, Intellectual Property High Court, Japan

Seminar (SE-B1-2-3)
90min
License Negotiation


International Comparison on Academic Drug Discoveries

speaker

・Shuji Higuchi

Staff Leader, SACI (Technology Transfer Division), Kyoto University
Professor, Director of R&D and Corporate Integration, Kyoto University Hospital, Japan

・Michel Roberge

Scientific Director Chair, Screening Division,
The Centre for Drug Research and Development (CDRD) Vancouver, British Columbia, Canada

・Alex Matter, Ph.D.

Chief Executive Officer, Experimental Therapeutics Centre and D3,
The Agency for Science, Technology and Research (A*STAR), Singapore

Seminar (SE-B2-2-3)
90min
R&D Trend


Nurturing Young Talents in Science & Technology Transfer

speaker

・Takafumi Yamamoto

"Vice President, UNITT, Japan
CEO&President"
TODAI TLO, Ltd., Japan

・Ashley J. Stevens, Ph.D.

RTTP President
Focus IP Group, LLC, USA

・Machie Murata

Manager, Legal Affairs, SACI
Kyoto University, Japan

6:10

 

6:30pm

Banquet
(Prince Hall, Grand Prince Hotel Kyoto)
(Attire: Business Casual)

8:30pm

 

schedule at a glance